Tips en tricks Suikerglas

Het werken met ons ‘suikerglas’  is erg veilig dus een goed alternatief voor echt glas. Toch zijn er risico’s aan verbonden bij verkeerd gebruik ervan. Op deze pagina vind je daarom allerlei tips en tricks. Lees deze dus aandachtig door en bel of e-mail ons als je nog meer vragen hebt. Wij accepteren namelijk geen enkele aansprakelijkheid voor het (onjuist) gebruik van Suikerglasproducten.

Fles of breakaway kapot slaan?

Het komt voor dat je een actiescene hebt waarin een fles kapot wordt geslagen om het als wapen te gebruiken. Als je hierin zelf een vorm in het glas wil creëren, plak dan eerst doorzichtige tape over de fles. Dit kun je doen in de vorm die je min of meer wilt hebben als de bodem eraf geslagen is. Als je de fles daadwerkelijk kapotslaat, heb je de juiste vorm. In een snelle beweging is de tape niet te zien, dus is het perfect voor elke scène, ook op camera!

Glasscherven van suikerglas.

Kun je een breakaway op het hoofd kapot slaan?

Fles op hoofd slaan? Suikerglas.nl ! Levering direct uit voorraad.

Ook hier geldt: ja dat kan, maar wees altijd voorzichtig! Als je een fles op het achterhoofd van iemand kapot slaat, doe dit dan met de body van de fles en NIET met de bodem op het hoofd. De bodem van de fles is namelijk dikker dan de zijkanten! Gebruik daarnaast uitsluitend LEGE flessen!

Sla verder niet met je hand door tot op het hoofd omdat er tussen jouw hand en het hoofd zich enigszins scherpe stukken kunnen bevinden.

Let wederom op! Ons ‘suikerglas’ dient op juiste wijze door professionals te worden gebruikt nadat zij duidelijk zijn geïnstrueerd over het veilig werken met deze producten.

Boot of schip dopen met een Suikerglas breakaway?

Een boot, schip of ander vaartuig dopen kan uiteraard ook probleemloos. De fles kun je vullen met een vloeistof naar keuze, het liefst op waterbasis. Als je de fles vult, zorg er dan voor dat de vloeistof en de fles enigszins dezelfde temperatuur hebben. Bij plotse warmte of kou kan het product namelijk enigszins van vorm of grootte veranderen.

Zorg er daarnaast voor dat er een netje of iets anders om de fles heen zit. Als je het touwtje namelijk uitsluitend aan de hals vastmaakt, bestaat de kans dat de hals van de fles afbreekt onder het eigen en het vloeistofgewicht.

Hoofd door een ruit heen slaan

Hoofd door auto-ruit van Suikerglas

Wederom geen probleem, maar ook hier geldt weer dat onze producten op juiste wijze door professionals moeten worden gebruikt. Dit kan pas nadat men duidelijk is geïnstrueerd over het veilig werken met deze producten.

Hieronder een prachtvideo met hoop hoop suikerglas flessen, ruiten en bierpullen! Geniet van de heeeele mooie slomo’s.  

Video is geproduceerd door www.urbanturtle.nl uit Utrecht.

Persoonlijk had ik een breakaway gebuikt 🙂

Extra tips

  • Nee, ‘suiker-glas’ is NIET gemaakt van suiker en derhalve NIET bedoeld om op te eten;
  • Suikerglazen producten kunnen bewaard worden op kamertemperatuur;
  • In tegenstelling tot gewoon glas hebben suikerglazen flessen producten altijd een zogenaamde gietnaad. Dat komt omdat deze items in mallen worden gegoten;
  • Ook zul je in een close up op camera altijd meerdere belletjes waarnemen. Door deze luchtbelletjes wordt het ‘glas’ breekbaar. Ook daar ontkomen we niet aan;
  • Gebruik uitsluitend lege flessen om op het achterhoofd te slaan;
  • Ja, je kunt vazen en dergelijke zelf op kleur brengen. Gebruik dan wel een lak op WATERBASIS;
  • Flessen kunnen we ook in andere kleuren gieten. Meerprijs is afhankelijk van de aantallen. Prijs is vanaf € 2,50 per fles.

Je hebt de tips en tricks nu; klaar om aan de slag te gaan met suikerglas?

© Suikerglas.nl 2020.

Alle op deze website genoemde prijzen zijn excl. verzendkosten en BTW.